Srček
Gastronomska doživetja

Zeleno medeno doživetje

Kontaktne informacije

Umetnost čebelarstva je starodavna, sega tisoče let nazaj. Andrej vas bo spoznaval z zgodbami o zgodovini in kulturnem pomenu čebel in medu, od antike do sodobnosti, saj čebelja družina skriva veliko skrivnosti.

Poseben poudarek bo namenjen tudi slovenski zgodovini in inovacijam na področju čebelarstva, sploh t.i. AŽ panju, saj je bil konstruktor le tega, Anton Žnideršič, doma v Ilirski Bistrici.

V svetu polnem kulinaričnih užitkov le redki konkurirajo raznolikosti in naravni sladkosti medu. Doživetje okušanja medu ponuja vpogled v fascinantni svet čebelarstva, kjer boste raziskali zgodovino, kulturo in bogate okuse tega zlatega nektarja narave. Od okušanja različnih vrst medu do obiska lokalnega čebelnjaka in doživetja virtualne resničnosti (VR), Zeleno medeno doživetje nagovarja vse čute.

Pridružite se čebelarju Andreju na vodenem okušanju izbranih vrst medu. Spoznali boste posebnosti cvetličnega, kostanjevega, akacijevega in gozdnega medu, pogosto pa degustacijo popestri tudi kakšna posebna ali najnovejša medena letina.

Medena degustacija poteka v Belakapi, turistični nastanitvi, ki se nahaja v Kosezah pri Ilirski Bistrici in poleg nastanitve v avtentično renovirani hiški stari več kot 250 let, ponuja tudi medena in druga doživetja.

Kaj vključuje doživetje?

  • Pijača dobrodošlice
  • Degustacija petih vrst medu iz naših čebelnjakov
  • Prigrizki iz domačih dobrot z vinsko spremljavo
  • Sladek zaključek degustacije
  • Majhno darilo za udeležence

Cenik

  • 50 € / osebo – pari
  • 40 € / osebo – skupine 3–4
  • 30 € / osebo – skupine 5–8

Rezervacija je obvezna.

Doživetje lahko oblikujejo v skladu z vašimi željami (npr. možno je dodati obisk čebelnjaka in spoznavanje čebelje družine, obisk in vodenje po stalni razstavi v Čebelarskem domu v Il. Bistrici, delavnico izdelave svečk iz čebeljega voska…).